TOFF FOTOGRAFIE
Studio Fotografie
20 april 2016

Een nieuw blog en deze keer over studio fotografie. Wel gaaf om te vertellen is, dat de kans zeer groot is dat ik dit jaar een serieus grote studio tot mijn beschikking ga krijgen. Op dit moment maak ik de studio foto's nog bij mij thuis, klein studiootje... maar het voldoet!

 

Ok Terug naar waar ik over wil bloggen, studio fotografie!

 

Ik ga een aantal aspecten langs van het fotograferen in een studio, valkuilen en do en dont's. Vaak hoor je fotografen zeggen: "ik fotograaf niet in een studio, dit is voor mij te statiscch" Enigszins kan ik me dit voorstellen maar, als je seen studio foto goed maakt kan deze juist ontzettend sprekend zijn.

 

Wat heb je minimaal nodig om een goede studio foto te maken?

1) Een ruimte waarin je goed kunt werken, bewegingsruimte hebt en niet te licht is.

2) Achtergrondsysteem, doek of papierrol en indien mogelijk verschillende kleuren.

3) Een lichtbron. Dit kun je creeren met continu licht of, zoals mijn voorkeur geniet, met flitslicht.

4) Uiteraard je camera met lens. Hier wil ik niet te diep op ingaan, er zijn zoveel keuze's als het aankomt op een goede body of lens. Ga eerst maar uit van dat wat je nu hebt.

 

Nu komt het erop aan dat je gaat experimenteren. Vraag een model om te komen of gebruik een object. Probeer heel veel verschillende dingen! Minder licht, meer licht, van achteren of van voren, enz. Je zult gaan merken dat je steeds sneller en makkelijker een foto weet te maken zoals je hem in gedachten hebt. Ik zal een paar verschillende voornbeelden geven:

 


Verschillende voorbeelden met elk een andere licht inval. Vaak zul je merken dat wanneer je met een model werkt deze in het begin een beetje gespannen zijn. Maak daarom in het begin "makkelijke foto's" en probeer ontspanning te creeren. Vaak na een half uur zijn de foto's veel ontspannender en kun je werken naar een beeld dat "echt" spreekt.

 

Veel plezier met studio fotografie! Blijf niet stil zitten maar blijf klikken :)

terug naar blogs